Maart 2023: Egypte Miracles 8〜 Hurghada bij de Rode Zee✨deel 1

Tijdens mijn reis naar Egypte hoorde ik telkens de naam ‘Hurghada’ van zowel Egyptenaren als toeristen. Ik vond een directe vlucht naar Amsterdam! Dus gooide ik mijn ticket van Aswan weg en kocht ik een nieuw ticket terug naar Amsterdam ! Ja 😊 ! Na zes weken van eind januari tot maart, voelde ik dat alles compleet was.

Hurghada was een klein vissersdorp, maar het is nu een groot resort en stad in de woestijn.

Lokale fruit- & groentemarkt! Vaste prijs, dus geen stress over het onderhandelen over de prijs👍 Ik houd van lokale, simpele dingen🍊🍌🍓

Ik verblijf in een pension, dat in het bezit is van een Zweedse vrouw, die getrouwd is met een Egyptenaar. Ze nam me mee op een stadstour!

Zweedse zoetigheden! Ze maakt heerlijke zoetigheden en ook brood! Nooit gedacht dat ik in Egypte de Zweedse cultuur zou ervaren!

Prachtige en schone kamer! De meeste gezellige kamer, waarin ik in Egypte tot dusver ben verbleven ! Miracles💖😊✨

Ik ontmoette telkens de Nederlandse egyptoloog! Mijn vlucht van Amsterdam naar Caïro had een grote vertraging, waardoor ik de aansluitende vlucht naar Luxor miste. En hij was ook op deze vlucht en ik ontmoette hem in het hotel. Daarn, bij toeval, ontmoette ik hem opnieuw op het vliegveld van Luxor, toen ik vloog naar Caïro. In Caïro ontmoette ik hem opnieuw in een heel druk Egyptisch museum ! Dus dit is heel interessant✨
Ik herinner me dat hij zei dat in Egypte de covid-pandemie niet zo erg was, maar er juist een pandemie is van diabetics!!!

Ik voelde dat het soms niet zo makkelijk is om gezond eten in Egypte te krijgen en de meeste Egyptenaren drinken cola, eten chips en doen heel veel suiker in hun thee of koffie. En alle zoete dranken en snacks. Schaduw van het moderne Egypte.

Prachtige Koptische kerk!

Zoete aardbeienmilkshake & Franse koffie met geen suiker! (je moet het duidelijk zeggen, anders doen ze zeven scheppen in je koffie😆)

B&B echtgenoot ging vissen en wist vissen te vangen!

Een Zweeds visgerecht✨ ! Ze hebben heel sterke graten.

Heerlijk ontbijt! Huisgemaakte, Zweedse kaneelbroodjes, huisgemaakte aardbeienjam en komkommer met cream cheese. En gember melk thee.
Miracle day in Hurghada start opnieuw !

Love & Miracles✨

Sahaja💖