Zomeravontuur in Frankrijk 3〜 Venasque Provence, Le Puy-en-Velay

Ik ben blij om Venasque te bezoeken, deze kleine stad wordt beschouwd als één van de mooiste steden in Frankrijk!

Ik bezocht hier mijn leraar bij de Notre Dame de Vie (Onze dame van het Leven). Ze is een heel hartverwarmende, inspirerende leraar, bij wie ik in Tokio heb gestudeerd. Ik had zo’n geweldige tijd om te spreken in Japans!!!

Notre Dame de Venasque. Dit is een pelgrimagestad sinds de zevende eeuw.

Cipressenbomen in Provence.

Prachtig uitzicht vanaf de stad ! Nu gaat mijn reis verder naar het Centraal Massief, een berggebied.

Zes uur rijden van bergen naar bergen, ik was verbaasd dat Frankrijk zoveel bergen heeft, net als Japan. Nu ben ik gearriveerd in Le Puy-en-Velay.

Le Puy-en-Velay is het startpunt van de voetreis naar Santiago de Compostella, de Camino de Santiago in Spanje. Het is een tocht van 15 kilometer. Ik zag veel pelgrims.

Beroemde Zwarte Madonna in de kathedraal Cathédrale Notre Dame du Puy.

Toen ik arriveerde bij een heel speciale B&B, die zich bevond naast de kathedraal en het klooster uit de middeleeuwen, vertelde de eigenaar me over twee biologische restaurants in deze stad. Ik ging naar het restaurant, waar een vrouw zelf de zaak runt. Het is altijd zo leuk om je te verbinden met mensen die van BIO houden ! Ik had een heel goed diner en dessert, die mijn vermoeidheid van mijn reizen genazen! Morgen geen rijden ! Ik houd ervan deze plek per voet te ontdekken!!!

Mijn reis gaat opnieuw verder in Bourgogne !