Summer Miracles in Frankrijk 2019 Deel 6〜 Plum Village van Thich Nhat Hanh

Ik ben blij dat ik nu gearriveerd ben in Plum Village in het zuidwesten van Frankrijk ! Deze plaats is bekend van de boeddhistische gemeenschap van Thich Nhat Hanh.

Ik nam deel aan een week Gezondheid & Welness retraite. Deze retraite vond plaats in New Hamlet, waar 65 zusters (nonnen) leven.

Het was zo’n prachtige week met 250 deelnemers !

Lotus tuin.

Er zijn heel veel pruimenbomen!

Het beste seizoen voor de pruim… Miracle Blessings van de natuur, zo zoet!!!!

Het thema van de retraite is “Health & Wellness”, dus er was geen suiker, meel, geen koffie! Sommige mensen deden aan vasten ! Ik niet! Niet te veel eten, niet gulzig zijn, we aten met mindfulness, met minder voedsel om de opwarming van de aarde tegen te houden.

Lunch ! Het is goed om biologische groenten en fruit te hebben. “Goed eten komt uit de tuin en niet van de fabriek”. Dat zei de zuster tijdens de Dharma bespreking.

Op dinsdag hadden we vrij. Ik ging naar een prachtige rozentuin, met een mooi café. Ik had warme chocolademelk en een scone, stiekem maar met mindfulness !!!

Het was zo’n inspirerende week in Plum Village en geweldig om te zijn in een energieveld met gelijkgestemde mensen ! Met een prachtige herinnering in mijn hart ging mijn reis verder naar Orleans !

with Love & Miracles

Sahaja