Profile (NL)

Kort verhaal

Sahaja komt uit Japan.

Ze heeft Communicatie en Journalistiek gestudeerd aan de Universiteit van Tokyo en de Tokyo Woman`s University. Daarna studeerde ze in de geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft gewerkt in een psychiatrische kliniek in Tokyo.

Na een spirituele reis in India leefde ze sinds 2000 in Nederland.

Ze kwam in contact met 5 Ritmes in Amsterdam en heeft gedanst en spirituele mysteries beleefd in veel landen in Europa en de VS. Ze heeft de 5 Ritmes docentenopleiding bij Gabrielle Roth gedaan en is de eerste Japanse docent. Haar passie voor dans leidde naar Vinn Marti (Soul Motion) in de VS en ze heeft de Soul Motion docentenopleiding voltooid (2007-2009). Susannah en Ya’acov (UK) hebben haar geïnspireerd. Ze geeft les in Nederland, andere Europese landen en Japan. En ze vindt het geweldig!

Ze houdt ook van reizen. De afgelopen jaren heeft ze elk jaar Hawaï bezocht. Ze krijgt veel inspiratie van de geweldige mensen en mooie natuur op Hawaï.

Lang verhaal

Sahaja is geboren en opgegroeid in Tokyo.

Toen ze nog klein was, vier jaar oud, danste ze al hula van Hawaï. Rond haar tiende werd ze verliefd op westerse popmuziek (met name Madonna!) en begon ze de kracht en het mysterie van dansen te ontdekken. Om vrij te dansen en alles te dansen wat je in jezelf meedraagt (verdriet, verwarring, frustratie, onuitgesproken verlangens, allerlei emoties tijdens de puberteit) te transformeren in vreugde en zachtheid en dit creëerde nieuwe ruimte in haar hart, alsof het in contact kwam met iets groters en heiligs.

Ze werd meegesleurd in de competitie van de Japanse samenleving en studeerde hard, zoals de samenleving in Japan voorschrijft. Ze studeerde communicatie, journalistiek en vrouwenstudie aan de Universiteit van Tokyo en de Tokyo Woman`s University (allebei voltooid in 1997). Tijdens het zoeken naar een baan vroeg ze zich af, wat de betekenis van het leven was en wat het ware geluk inhield Daarom stapte ze af van het normale pad en begon ze rond de wereld te reizen, inclusief landen, waar geen elektriciteit of gas was (Fiji en Nepal!).
Vervolgens besloot ze te gezondheidszorg te studeren en te werken met geestelijk gehandicapte mensen. Ze heeft in een psychiatrische kliniek in Tokyo gewerkt, waar ze veel leerde van de hart en ziel van mensen.
In Amsterdam ontmoette ze Mati, docent 5 Ritmes, en werd verliefd op 5 Ritmes. Ze voelde: ‘Dit is wat ik wil en op zoek naar was!’ Daarna is ze op reis geweest in veel Europese landen en de VS om te dansen en spirituele mysteries te beleven. Om met Gabrielle Roth te dansen, is een prachtig geschenk. Susannah en Ya’acov (Movement medicine), Susan Harpar (Continuum) zijn geweldige docenten, die haar veel hebben geïnspireerd. Ze heeft de 5 Ritmes docentenopleiding voltooid (2004-2005) en is de eerste Japanse docent.
Toen ze zich in een moeilijke periode in haar leven bevond, had ze het geluk Vinn Marti (Soul Motion) in Esalen (Californië) te ontmoeten.

En Soul Motion heeft haar geleerd om erop te vertrouwen dat alles goed is in dit moment. Het is goed om niet te weten en het onbekende mysterie van het leven te vertrouwen. Naast het oordelen van goed en slecht door het hoofd, is er een ruimte in jezelf, waar geen angst is, maar een totale acceptatie. En ze kon met anderen door de dans in deze ruimte van liefde diep contact maken.

Ze heeft de Soul Motion docentenopleiding (2007-2009) voltooid. Ze houdt veel van reizen en bezoekt Hawaï recentelijk elk jaar. Daar krijgt ze heel veel inspiratie en liefde.

Ze heeft les gegeven in Nederland en andere Europese landen. Door de dans gaven dansers haar heel veel inspiratie en steunden haar bij het creëren van haar eigen, unieke stijl van lesgeven. Haar passie voor dans wordt nu ook in Japan verspreid.