India Miracles 2020 winter deel 5, Rishikesh!

Blij om gearriveerd te zijn in Rishikesh ! Ik wilde hier al heel lang komen. Beroemde heilige plaats bij de rivier de Ganges.

Rishikesh wordt steeds meer populair door yoga. Dat trok me niet zo. Ik had wel interesse in een mooi, westers café en restaurant. Dus ik beleefde een rustige en relaxte tijd. Ik ontmoette prachtige mensen van over de hele wereld! Ik vond het ook leuk om deel te nemen aan de Kirtan en Satsang met Shanti Mai & Mooji.

Divine Life Society van Sivananda.

Ik hield ervan om lunch te hebben in Raman’s biologisch café. In India is het niet zo makkelijk om schoon en veilig rauw voedsel te vinden. De prijs hoger, maar de winst gaat naar scholen en het milieu te verbeteren, dus dat is prachtig!

Ik ben blij om ontsnapt te zijn aan een druk en lawaaierig Rishikesh naar een waterval en jungle! Ik had echt een geweldige tijd in Rishikesh !!!

Nu terug in Haridwar ! Kumbh Mela is een groot religieus festival, dat eens in de twaalf jaar hier gebeurt. De volgende keer is in 2021.

Koeien zijn heel heilig voor Hindoes.

Sri Anandamayi Ma wordt ook wel de Divine mother of Bliss genoemd. In het oude India waren verlichte vrouwelijke goeroes uitgesloten. Haar aanwezigheid was zeldzaam.

Een quote van haar: ”Ever afterward, though the dance of creation change around me in the hall of eternity, I shall be the same.”

Haar Samadi in Kankhal.

Mijn plan was om naar het noorden, naar de Himalaya, te gaan. Maar na twee maanden reizen door noord-India voelde mijn lichaam dat het de vervuiling niet meer aankon, net overal als de intensieve geluidsoverlast en de bouw van nieuwe gebouwen.

Ik gooide mijn ticket weg en volgende mijn innerlijke stem, om naar zuidelijk India te vliegen!

Miracles duren voort in Kerala, Zuid India!

Naar de volgende blog